Serveis d'atenció primària

ATENCIÓ FAMILIAR I COMUNITÀRIA

 

MEDICINA GENERAL I ATENCIÓ D'INFERMERIA

infermeriaEls equips multidisciplinaris, formats per metges de família i diplomats en infermeria, donen assistència a problemes de salut i realitzen activitats preventives.

 

 

 


ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

atencio-domiciliariaS'atenen a domicili totes aquelles persones que, per motius de fragilitat, no puguin desplaçar-se al centre d'atenció primària.

 

 

 


ATENCIÓ URGENT
112Les urgències s’atenen al CAP o al domicili, de 8 a 20h, de dilluns a divendres. Els dissabtes, l’atenció continuada d'urgències es dóna al CAP de Ribes i al CAP de Campdevànol, de 8 a 15h, i els diumenges, de 9 a 11h.

Fora d’aquests horaris, l’atenció urgent es realitza trucant al telèfon d'emergències 112.


ANÀLISIS CLÍNIQUES
analisis

Si el metge o infermera demana una analítica, tant si es fa des del CAP de Ribes com del CAP de Campdevànol, l’extracció es realitzarà al mateix centre, dilluns i dijous, de 8 a 9h del matí. En el cas dels consultoris locals, aquests tenen establert 1 dia al mes per realitzar les extraccions.

Es fan extraccions a domicili per als malalts que no es poden desplaçar al centre.

 


ATENCIÓ PEDIÀTRICA

atencio-pediatricaAquest servei atén a la població infantil de l’àrea bàsica, és a dir, de 0 a 14 anys. Es realitzen dos tipus de consulta:

Assistència al nen amb problemes de salut.

Visites de seguiment del Programa del nen sa. Dins d’aquest programa es realitzen cribratges del desenvolupament físic i psicomotor, així com dels aparells locomotor, genitourinari, oftalmològic, otorinolaringòleg i de la salut dental.

 


ATENCIÓ D'OBSTETRÍCIA I GINECOLOGIA

atencio-obstetricia-gine

La llevadora, segons el Programa d'Atenció a la Dona, realitza activitats de prevenció, control i seguiment de l’embaràs, puerperi i menopausa.

 

 

 


SERVEI D'ODONTOLOGIA
odontologia

En aquest servei, a més d’efectuar-se les intervencions pròpies que cobreix el Servei Català de la Salut (visites, extraccions simples i quirúrgiques, activitats preventives -com revisions escolars-, fluoritzacions i higienes en embarassades), també es realitzen tots els tractaments de l’odontologia privada (endodòncies, implants, pròtesis, obturacions o higiene).

 


SALUT MENTAL I ADDICCIONS

Els pacients que requereixen atenció psiquiàtrica i a la salut mental són atesos des dels diferents recursos que composen la xarxa de salut mental. Aquests recursos ofereixen serveis d'atenció especialitzada de salut mental, de suport a l'atenció primària de salut, d'atenció hospitalària psiquiàtrica amb diferents nivells d'intensitat, d'hospitalització parcial o hospital de dia, de rehabilitació comunitària i d'atenció a les addiccions (alcoholisme, toxicomanies, ludopatia, trastorns alimentaris, etc.). L'Institut d'Assistència Sanitària presta aquests serveis a la comarca del Ripollès.

Per a més informació, cal trucar al telèfon 972 18 69 08 o enviar un correu electrònic a casripolles@ias.scs.es

En cas de necessitar atenció psiquiàtrica, s'ha de demanar hora al centre d'atenció primària de Ripoll, al telèfon 972 70 06 24.

 


ATENCIÓ ALS PACIENTS CRÒNICS COMPLEXOS

L’atenció primària està integrada en el Programa per a la gestió de pacients crònics complexos (PCC), des d’on es coordina l’atenció a aquelles persones afectades d’un o més problemes de salut crònics que es troben en una situació clínica de gestió difícil.