Una vuitantena de persones a les cinquenes jornades Sumem

Les conferències han tractat temes com l'estètica oncològica, el plasma, l'eConsulta o els 18 anys de FADES

Una vuitantena de persones han assistit aquest matí a la cinquena edició de les jornades Sumem, que s’ha celebrat a la Fundació Eduard Soler de Ripoll i han estat organitzades per l’Hospital de Campdevànol i les entitats de la comarca. Des de l’organització han fet una molt bona valoració i asseguren la continuïtat d’unes jornades que ja estan plenament consolidades.

 

La jornada ha començat a les 9 del matí amb la benvinguda de les autoritats, on el Delegat Territorial de Salut i Gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, ha destacat el “sentit de sumar, tal com indica el seu nom, que tenen aquestes jornades”. Entre altres coses, Carreras també ha assegurat la intenció del Departament de Salut “de posar el pacient en el centre del sistema”. A la benvinguda també hi ha participat l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, i Jordi Brull, membre del Patronat de la Fundació Eduard Soler.

 

Xavier Burjons, cap de la Unitat en Atenció al Ciutadà i Comunicació de la Regió Sanitària de Girona, s’ha encarregat d’explicar l’eConsulta. Es tracta d’una eina de consulta entre el ciutadà i professional de salut que complementa l'atenció presencial, que permet enviar consultes en qualsevol moment del dia i des de qualsevol dispositiu, amb la possibilitat d'afegir fitxers. Al Ripollès es posarà en funcionament a les àrees bàsiques de Camprodon, Sant Joan i Ripoll.

 

La resta de la jornada ha consistit en conferències de les entitats que hi participen, entre les quals destaca la que ha ofert l’Associació de Malalts amb Alzheimer i Altres Demències (FADES), que celebren els 18 anys. A banda d’exposar la tasca que s’ha fet durant tot aquest temps, els representants de l’associació han explicat que estan centrats en la sensibilització de la població vers a aquesta  malaltia, assegurant que continuaran treballant per donar servei a una població d’una comarca molt envellida.

Tot seguit ha sigut el plasma i la seva funció el que ha centrat l’atenció dels assistents, una xerrada que ha anat a càrrec de Jordi Vila, hematòleg del Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Trueta de Girona.

 

L’Estètica Oncològica Integral ha estat un dels temes que més interès ha despertat entre els assistents ja que ha generat moltes preguntes i debat: Lluïsa Ferrer, Presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Núria Izquierdo, especialista en Estètica Oncològica i Ariadna Ortiz, Dermatòloga, han estat les ponents. La jornada l’han tancat Jordi Marin, que ha explicat les Teràpies Assistides amb Gossos, i la coach i psicòloga positiva, Natàlia González.

 

Gloria Pont, membre de l’equip organitzador de l’Hospital de Campdevànol, ha valorat positivament el desenvolupament d’aquesta cinquena edició de Sumem “on les associacions i l’hospital intentem posar cara a les persones per intentar complementar-nos millor” i ha afegit que “és una manera de fer la comunicació molt més fàcil”.