La Unitat Covid ha fet més de 2.000 testos Covid en només mig any

Es va crear el mes d'octubre per descongestionar l'atenció primària: fan les proves PCR i TAR i s'ocupen del rastreig dels contactes positius

14/04/2021.- La Unitat Covid de l’ABS Ribes-Campdevànol i de l’Hospital de Campdevànol es va crear l’octubre de 2020, amb l’objectiu de descongestionar l’atenció primària, ocupant-se del rastreig dels contactes de positius, fent proves PCR i de TAR i donant suport a professionals. També han treballat amb les residències de l’àrea bàsica i les escoles.

Just ara s’ha complert mig any que va entrar en funcionament i se’n fa una valoració positiva. Les dades que se n’han extret han estat les següents:

S’han fet un total de 1.170 proves PCR, on 318 van resultar positives, mentre que de TAR (conegudes com a proves ràpides) se n’han practicat 909, resultant positius 131. S’ha de tenir en compte, a més, que els TAR no van arribar fins al mes de novembre. El mes que es van fer més PCR va ser a l’octubre amb 310, mentre que el mes amb més TAR va ser el desembre amb 409.

Pel que fa a les escoles, durant aquest primer mig any de la Unitat Covid, un total de 14 aules s’han hagut de posar en quarantena, afectant 229 alumnes i professors. Els mesos que més aules es van haver d’aïllar van ser el novembre i el desembre amb 5 cada mes.

Per últim, les residències de gent gran han registrat 70 casos positius, 67 el mes d’octubre i 7 el desembre. Des d’aleshores no s’ha detectat cap més cas.

Galeria: