Simulacre d’incendi a l’Hospital de Campdevànol

Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i personal del SEM han participat en un simulacre d’incendi a les instal·lacions de l’Entitat
 
El passat 24 de novembre, a les 15 h, es va dur a terme un simulacre d’incendi a l’Hospital de Campdevànol. Aquesta és la primera vegada que la Institució organitza una acció d’aquestes característiques, que s’ha desenvolupat sense donar cap avís previ als treballadors. Només s’ha informat que es tractava d’un simulacre cinc minuts després de declarar l’emergència, per poder observar i valorar les reaccions del personal en un ambient que fos el més real possible.
 
El simulacre ha consistit en un petit foc (simulat mitjançant la generació artificial de fum) a la bugaderia de l’Hospital, que s’ha iniciat a les 15 h i que no ha provocat ferits. La situació de l’incident a la bugaderia i la seva baixa magnitud no han afectat els serveis assistencials i no ha calgut desallotjar pacients. Durant el simulacre, que ha durat 30 minuts, s’han activat els circuits de comunicació i actuació en emergències, tant interns (del propi hospital) com externs, i s’ha comptat amb la participació de dotacions de Bombers de la Generalitat, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Mossos d’Esquadra.
 
Segons explica Ramon Roca, responsable de Serveis Generals de l’Hospital de Campdevànol, “malgrat que cal analitzar amb detall com ha anat tot, la primera valoració del simulacre és positiva”. Ara, un cop acabada l’acció, els cossos d’emergències que hi han participat s’han reunit per avaluar detingudament com s’ha dut a terme el simulacre i determinar si hi ha aspectes que cal millorar. Per la seva banda, el doctor Joan Grané, gerent del Centre, ha destacat el paper dels treballadors, els quals, segons ha dit, “han actuat correctament i han seguit els protocols establerts, facilitant la feina als equips d’emergències”.