Simulacre d’incendi a Consultes Externes

Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i personal del SEM han participat al simulacre. L’acció ha comportat l’evacuació dels usuaris i professionals que es trobaven en aquell moment a Consultes Externes.

El divendres 20 de novembre, una mica després de les 11 h, s’ha dut a terme un simulacre d’incendi a Consultes Externes de l’Hospital de Campdevànol. El simulacre ha consistit en un petit foc (simulat mitjançant la generació artificial de fum) en una de les consultes, que ha comportat l’evacuació d’uns 20 usuaris que s’estaven visitant en aquell moment a les consultes externes, així com dels professionals sanitaris que hi estaven treballant. També s’ha simulat un ferit, que ha obligat a intervenir el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Així doncs, durant l’acció simulada, que ha durat una mica més de 35 minuts, s’han activat els circuits de comunicació i actuació en emergències, tant interns (de l’Hospital) com externs, i s’ha comptat amb la participació de dotacions de Bombers de la Generalitat, el SEM i Mossos d’Esquadra.

La primera valoració del simulacre és positiva, segons explica Ramon Roca, responsable de Serveis Generals de l’Hospital de Campdevànol, qui apunta que “malgrat la dificultat que suposa fer una evacuació, s’ha actuat correctament i s’han seguint els protocols establerts”. Així mateix, la tècnica superior del Servei de Prevenció i Medi Ambient Mancomunat, Maria Codinach, subratlla la importància de dur a terme aquestes accions simulades “que s’aniran realitzant de manera periòdica per complir la normativa establerta i estar ben preparats”, afegeix.

Per la seva part, el doctor Joan Grané, gerent de l’Hospital, destaca el paper dels treballadors de l’Entitat, que “han facilitat la feina als serveis d’emergències”. Després del simulacre s’ha fet una reunió amb els cossos d’emergències, per avaluar amb detall l’actuació de tots els equips i personal que hi han intervingut i establir accions de millora.

Aquest és el segon simulacre que es duu a terme a l’Hospital de Campdevànol. L’anterior es va realitzar l’any passat, va tenir lloc a la bugaderia del Centre i també va transcórrer de manera adequada. Aquestes accions estan coordinades pel Servei de Prevenció i Medi Ambient Mancomunat, que es va posar en marxa a l’Hospital l’abril del 2014 i que s’encarrega de tots els assumptes relacionats amb la seguretat i riscos laborals i el medi ambient.