Ripollès Cor dóna cinc aparells informàtics per fer electrocardiogrames a l'Hospital

Ajudaran a fer diagnòstics més ràpids i compartir-los amb diferents professionals

25/03/2024.- L'associació Ripollès Cor ha fet una donació de cinc aparells informàtics a l'Àrea de Cardiologia, per poder fer electrocardiogrames en format digital, i valorats en gairebé 5.000 euros. La setmana passada es va fer un petit acte per escenificar l'entrega dels aparells on, entre altres, hi van participar el president de l'associació, Carles Mauri, el gerent de l'Hospital, Joan Grané, i la presidenta del Patronat, Dolors Costa.

Fins ara els electrocardiogrames es feien en paper i, per tant, els nous aparells facilitaran la feina. Tulio Peñuela, cardiòleg de l'Hospital de Campdevànol, va destacar que gràcies a aquests nous aparells informàtics, el resultat dels electrocardiogrames es podran compartir mitjançant internet, facilitant encara més el diagnòstic, perquè podrà ser avaluat per diferents metges i especialistes de forma ràpida.

La donació s'ha fet amb motiu de la dissolució de l'associació Ripollès Cor, que es va interessar per si a l'Hospital de Campdevànol li feia falta algun tipus d'aparell per poder-lo finançar amb els diners de la liquidació de l'entitat.