Un projecte de salut comunitària de la primària de Ribes-Campdevànol serà subvencionat pel Departament de Salut

Es tracta d’AMICOPE: sessions grupals setmanals de persones de més de 70 anys dirigides a millorar aspectes com l’alimentació o l’activitat física

09/11/2023.- El Departament de Salut destinarà un total de 518.000 euros per impulsar projectes de salut comunitària als equips de l’atenció primària i comunitària de tot Catalunya, d’acord amb el Pla de salut de Catalunya 2021–2025. Aquesta injecció de diners es distribuiran entre els 193 projectes de diferents, entre els quals hi ha el que ha presentat l’atenció primària Ribes-Campdevànol. Es tracta de l’AMICOPE, sessions grupals setmanals dirigides a millorar l’alimentació, l’activitat física, els aspectes psicosocials, l’estimulació cognitiva o la revisió de la medicació.

Aquest programa, ja fa més d’un any que es porta a terme a l’ABS, proposa una intervenció multicomponent a través de sessions grupals dirigides a persones grans fràgils, que realitzen una sèrie d’activitats per al manteniment de la seva autonomia personal. S’han posat en funcionament diverses grupals tant a Campdevànol com a Ribes de Freser, i la valoració ha estat molt positiva. Cada equip seleccionat rebrà una assignació econòmica de fins a un màxim de 3.000 euros per desplegar el projecte.

AMICOPE és un programa europeu, emmarcat dins el projecte APTITUDE, liderat a Catalunya pel Departament de Salut i la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, hi col·laboren més de 20 centres sanitaris de l’Estat espanyol, Andorra i França.