Margarita Turrats, de 89 anys, primera persona vacunada contra la COVID-19 a la comarca del Ripollès

Un equip d’infermeres s’ha desplaçat aquest matí a la Residència Assistida Comarcal de Campdevànol

30/12/2020.- La Regió Sanitària de Girona continua amb la campanya de vacunació que el diumenge 27 de desembre es va iniciar a la Residència Creu de Palau de Girona i avui el desplegament ha arribat al Ripollès.

La primera persona de la comarca en rebre la injecció de Pfizer ha sigut la usuària de la Residència Assistida Comarcal de Campdevànol, Margarita Turrats Masdeu, de 89 anys, que confia que amb l’arribada de les vacunes pugui tornar a veure amb normalitat la seva família. Poc després l’ha seguida l’Anna Jiménez Maldonado, de 42 anys i responsable higiènic-sanitari d’aquest mateix centre. En el seu cas, ha destacat que des del centre han viscut amb expectació i il·lusió l’arribada d’aquestes dosis per tal d’avançar en la immunitat de grup contra el coronavirus. En aquestes mateixos termes s’ha expressat la directora de la Residència, Isabel Mir, que també ha celebrat l’arribada avui de les vacunes i ha recordat com de dur ha sigut pels residents no poder veure les seves famílies durant la pandèmia.

Les vacunes han arribat cap a les deu del matí a la residència de Campdevànol i s’han administrat amb total normalitat a 50 residents i 35 treballadors. Un cop passats 21 dies rebran la segona injecció. La previsió és que en els propers dies es continuï amb la vacunació en altres residències del territori. Aquesta setmana es disposen de 440 dosis i un equip format per tres infermeres i una supervisora ha sigut l’encarregat d’administrar aquestes primeres dosis a la Residència Assistida Comarcal de Campdevànol.

El desplegament d’avui és excepcional, en tractar-se de les primeres vacunacions, i habitualment es desplaçaran als centres en grups de dues infermeres. Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix un criteri principal: són centres verds, és a dir, no cap cas actiu de coronavirus. Aquesta és la situació de la Residència de Campdevànol, que a més no ha registrat cap contagi en tota la pandèmica. Actualment té 54 residents i 45 treballadors. La comarca del Ripollès és la segona on s’ha administrat la vacuna a la Regió Sanitària de Girona i actualment hi ha vigent el confinament comarcal per tal de contenir els contagis de coronavirus. La primera va ser el Gironès aquest diumenge passat i progressivament la vacuna arribarà a la resta de comarques.