L’Hospital de Campdevànol potencia l'esport i la salut

L'Entitat organitza diverses activitats dins del 'Mes de la salut'

L’Hospital de Campdevànol, hospital comarcal del Ripollès, ha organitzat diverses iniciatives per potenciar l’esport i la salut. Aquesta acció s’emmarca dins del ‘Mes de la salut’, que l'Entitat celebra cada any des de 2011 i que aquesta vegada s’ha centrat en la pràctica esportiva per aconseguir el benestar de la població. El dia 20 a la tarda es va fer l’última de les activitats que s’han preparat des de l’Hospital, un taller de Taichi-Chi Kung dirigit a millorar el funcionament dels pulmons i l’aparell respiratori. L’acte es va fer al Centre Cívic de Campdevànol i va anar a càrrec de Raul Verdaguer, professor de Chi Kung, Tai Chi, Aikido i terapeuta de Shiatsu.

D’altra banda, el passat dia 7 es va realitzar una sessió a la sala Abat Senjust de Ripoll que va incloure una xerrada d’Albert Bosch, aventurer i emprenedor que ha escrit els llibres “Viure per sentir-se viu” i “Esperit d’aventura”, i que es va centrar en la seva experiència personal en la pràctica d’activitats esportives. Després de la xerrada, es va celebrar una taula rodona que va comptar amb la participació del Dr. Xavier Llistar, qui va incidir especialment en la necessitat de practicar esport de manera contínua i no només de tant en tant. També hi va intervenir la fisioterapeuta Quima Ciuraneta, que va parlar de la importància d’estar ben preparat per evitar lesions, i Jaume Expòsito, un pacient que va aportar el seu punt de vista. 
 
Dins del mes de la salut, l’Hospital també va organitzar una caminada popular per potenciar la importància de l’activitat esportiva. La caminada, que es va realitzar el passat 16 de novembre, va transcórrer de la via verda de Campdevànol fins al Molí de Serradell i va comptar amb 30 participants. 
 
Totes aquestes activitats s’emmarquen en l’objectiu de l’Hospital de Campdevànol de promoure activament l’educació Sanitària. El ‘Mes de la salut’ se celebra des de fa tres anys i, anteriorment, s’ha abordat la dieta mediterrània i el consum d’alcohol, amb la iniciativa “Beveu menys”.