L’Equip d’Atenció Primària Ribes de Freser-Campdevànol rep el certificat d’acreditació de qualitat i competència

Aquesta acreditació reconeix la bona pràctica assistencial i impulsa la millora contínua de la qualitat en l’atenció de salut.

23 de novembre de 2016.- L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Ribes de Freser-Campdevànol ha rebut aquest matí el certificat d’acreditació del nivell de qualitat i competència. Aquesta acreditació reconeix la qualitat del funcionament de l’EAP i les millores en l’activitat assistencial, entre d’altres aspectes.

En concret, s’avaluen 347 aspectes, inspirats en estàndards europeus, de bona pràctica assistencial com el lideratge, la planificació, la gestió de l’equip, la satisfacció dels pacients o les aliances i la gestió dels recursos. La puntuació obtinguda per l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Ribes de Freser – Campdevànol ha estat de 96 sobre 100.

L’acte de lliurament dels certificats d’acreditació dels primers equips d’atenció primària (EAP) de Catalunya ha tingut lloc aquest matí a l’Auditori AXA de Barcelona i ha estat presidit pel conseller de Salut, Antoni Comin. La persona encarregada de recollir la distinció ha estat Mireia Zarco, coordinadora d’infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Ribes de Freser-Campdevànol.

Aquest sistema d’acreditació és una de les estratègies de què disposa l’Administració per avaluar les característiques d’un centre o servei i suposa un impuls per desenvolupar una millora en la qualitat de les organitzacions. A partir de l’any que ve, l’acreditació serà una condició imprescindible per formar part de la xarxa pública d’atenció primària i s’haurà de renovar cada quatre anys.