L'ABS Ribes-Campdevànol comença la campanya de vacunació de grip i Covid

Aquesta setmana es començarà amb les residències de la gent gran, els majors de 80 anys i els professionals sanitaris

28/09/2022.- L’Àrea Bàsica de Ribes-Campdevànol començarà la campanya de vacunació de la grip i de la dosi de record de la Covid aquesta mateixa setmana. L’administració conjunta de les dues vacunes -grip i COVID- ja es va fer en la campanya de l’any passat, i té un alt grau d’acceptació entre els usuaris/es.

En aquesta primera fase de la campanya, la citació es fa de forma proactiva des dels centres d’atenció primària i en el cas dels entorns residencials es coordina amb la referent de residències que disposa cada equip. A final d’aquesta setmana es començarà a vacunar a les residències de la gent gran, on l’ABS Ribes-Campdevànol en fa l’atenció sanitària, als usuaris de més de 80 anys, i els professionals sanitaris i sociosanitaris. També aquesta mateixa setmana s’enviaran SMS informatius als majors de 60 anys i persones amb malalties o afeccions de risc, perquè puguin demanar hora per rebre la vacunació.

Recordem que es pot demanar hora a través del telèfon del CAP de referència, al whatsapp de l’ABS (664 601 191) o mitjançant l’aplicació de la Meva Salut.

A banda de complir el requisit d'edat o d'afecció de risc, per poder rebre la dosi de record de la Covid se n'han de complir altres:

-80 anys o més: cal esperar tres mesos des de la infecció per Covid, i cal que hagin passat cinc mesos des de l'última dosi de vacuna rebuda.

-Menors de 80 anys o persones amb afeccions de risc: cal esperar cinc mesos en ambdós casos (tant si és per infecció per Covid com per última dosi de vacuna rebuda).