La Fundació Hospital de Campdevànol membre de la Xarxa d'Innovació en Salut de les comarques gironines

L'objectiu d'aquesta plataforma és compartir projectes i experiències en R+D+I

06/06/2023.- La setmana passada es va donar el tret de sortida a la Xarxa d’Innovació en Salut de les comarques gironines, de la que en forma part la Fundació Hospital de Campdevànol, amb una jornada a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona amb prop de 100 participants. La plataforma de col·laboració creada per totes les entitats de l’àmbit de la salut i social de les comarques gironines interessades en la consolidació i expansió de la R+D+I medicosanitàries i social i de les tecnologies aplicades en aquests àmbits es va presentar per tal de dotar-se d’un espai comú d’interessos R+D+I amb la finalitat de portar a terme, de forma conjunta, activitats de suport a projectes de R+D+I i la seva transferència de coneixement. La inauguració de la jornada va nar a càrrec de Miquel Carreras, gerent de la Regió Sanitària de Girona, i d’Eva Palau, regidora de salut en funcions de l’Ajuntament de Girona.

Durant la seva intervenció, Carreras va defensar la Xarxa d’Innovació com un “espai de col·laboració i creació de solucions innovadores en l’àmbit de la salut, amb un únic objectiu comú: millorar l’atenció a la salut de la població”. Així mateix també va remarcart la importància de la investigació i la recerca i que tot el coneixement generat “es tradueixin en aplicacions clíniques que aportin benefici sobre la salut”. Per la seva banda, Palau va subratllar l’estreta vinculació entre la tecnologia i l’assistència sanitària, així com la col·laboració entre l’àmbit sanitari, social, investigador i empresarial per seguir progressant en la innovació en salut i “avançar cap a una sanitat gironina de molt alta qualitat”. En la primera part de la jornada Neus Domènech, referent d’innovació a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (FHOCG) i qui ha liderat aquesta iniciativa, va presentar els objectius, els eixos de treball i les possibilitats de col·laboració de la Xarxa i ha desvetllat la imatge corporativa pròpia que tindrà. Seguidament va tenir lloc una taula rodona on es va parlar de la innovació com a factor clau per la sostenibilitat del sistema sanitari amb representants de diferents empreses com Smart Lollipop, BAGI, l’Insitut de Recerca Germans Trias i Pujol i GoodGut from HIPRA.

La segona es va destinar a conèixer experiències innovadores de les entitats associades a la Xarxa, tant en l’àmbit assistencial com de serveis generals. Per últim, la cloenda va anar a càrrec de Josep Maria Padrosa, director-gerent de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, que va posar en valor Girona com a territori capdavanter en iniciatives d’innovació. “Hem de confiar en el projecte perquè a Girona molts àmbits d’innovació que ja funcionen i un recorregut en iniciatives d’aquest tipus”, va dir.

Actualment integren la Xarxa tretze entitats: la Fundació Hospital de Campdevànol, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta, l’Institut d’Assistència Sanitària, l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, l’Institut Català de la Salut, la Fundació Salut Empordà, la Clínica de Girona SA, la Clínica Bofill SL, Albera Salut SLP i la Universitat de Girona, amb el suport institucional de la Regió Sanitària de Girona.