Es reprenen les jornades intergeneracionals de l'ABS Ribes-Campdevànol

Durant aquestes festes de Nadal, alumnes de l'Institut Escola de la Vall de Ribes, han visitat la residència de la gent gran

27/12/2022.-Les jornades intergeneracionals de l’ABS Ribes-Campdevànol s’han reprès, després que es deixessin de fer per culpa de la pandèmia. En aquest sentit, durant aquests dies de les festes de Nadal, els alumnes de 4rt d’ESO i 3er de primària de l’Institut Escola de la Vall de Ribes, van participar en una llegida de poemes i del vers de Nadal a la gent gran usuària del Centre Residencial de la Gent Gran de Ribes de Freser. Es preveu que aquest tipus d’activitats tinguin continuïtat.

L’objectiu és apropar les generacions poblacionals: gent jove i gent gran, i així poder tenir un espai en comú en benefici de tots. La importància d’aquestes trobades rau en el buit que va deixar la pandèmia de la Covid, amb una evident separació entre joves i grans. Les conseqüències que han quedat demostrades són, per exemple, la dificultat que tenen els joves a l’hora de cuidar una persona gran. En aquest sentit, amb aquestes trobades han pogut conèixer de primera ma, amb activitats conjuntes, què vol dir i què suposa fer-se gran. Alhora, també ha suposat un impacte emocional molt positiu en la gent gran, ja que el contacte amb persones joves dóna molta vida.

Les activitats van consistir en una recitada de pomes de Nadal per part dels alumnes de 4rt d’ESO i els més petits, els de 3er de primària, van recitar el vers de Nadal i van fer entrega d’una postal als usuaris de la residència.