Es realitza una prova pilot de teràpia assistida amb animals

Aquest tipus de teràpia aporta beneficis destacats per als pacients, com millores emocionals, socials i físiques

L’Hospital de Campdevànol va realitzar el passat 3 de juny, per primera vegada, una experiència pilot de teràpia assistida amb animals. Un grup d’uns 15 pacients de la Unitat de Llarga Estada ha participat a l’activitat, que s’ha desenvolupat amb quatre gossos. Els participants a la sessió són gent gran que fa molt de temps que es troben ingressats a l’Hospital, que tenen diversos graus de dependència i, fins i tot en alguns casos, alguna afectació cognitiva o demència.

Tal com explica Teresa Picola, treballadora social de l’Hospital de Campdevànol, “la teràpia assistida amb animals aporta grans beneficis per als pacients, sobretot a nivell de benestar social, físic i emocional”. Així mateix, la treballadora social destaca el vincle que es crea entre la persona que participa a la teràpia i l’animal, que és un gran estímul per al pacient. “Molts d’ells han tingut animals de companyia i ara encara els agraden els gossos”, afegeix Picola. 

La prova pilot ha estat realitzada pel terapeuta Enric Bruch, expert en aquest tipus de teràpies, amb l’ajuda de quatre gossos. També hi han estat presents el Dr. Cuy, geriatra de l’Hospital de Campdevànol, la treballadora social Teresa Picola i algunes infermeres i auxiliars de la Unitat de Llarga Estada del Centre. De moment, es tracta d’una única sessió, desenvolupada amb l’objectiu d’aconseguir que els usuaris surtin de la rutina i facin alguna activitat lúdica diferent