El delegat del Govern a Girona visita l’Hospital de Campdevànol

L’objectiu de la visita era poder conèixer de primera mà aquest equipament sanitari, cabdal per a l’equilibri territorial de la comarca

24 gener de 2019.- Aquest matí, Pere Vila, delegat del Govern a Girona, ha visitat l’Hospital de Campdevànol. En aquesta visita, el representant de la Generalitat ha pogut veure les instal·lacions del centre campdevanolenc, acompanyat per la presidenta del Patronat de l’Hospital de Campdevànol, Dolors Costa; l’alcalde de Campdevànol, Joan Manso; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Eudald Picas, i el director gerent de l’Hospital, el doctor Joan Grané.

Durant el temps que ha passat a l’Hospital, Pere Vila ha pogut veure l’equipament del Teleictus, posat en marxa recentment i que permet contactar amb els especialistes en Neurologia de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta per donar, així, una resposta més ràpida als pacients afectats per un infart cerebral. Vila també ha pogut conèixer de primera mà com funciona l’equip de tomografia axial computada (TAC), un altre dels equipaments més nous del Centre, que va ser adquirit fa un any i mig i que ha suposat grans millores als habitants del Ripollès, que ja no han de desplaçar-se al Consorci Hospitalari de Vic o al Trueta per fer-se aquesta prova. A més d’evitar desplaçaments, el nou TAC disminueix el temps que és necessari per fer el diagnòstic i incorpora un software que redueix la radiació fins a un 70 %.

L’objectiu de la visita era poder conèixer de primera mà aquest equipament sanitari, cabdal per a l’equilibri territorial d’una comarca amb poca població i un envelliment molt alt. Així doncs, el delegat del Govern a Girona ha pogut comentar amb els responsables de l’Hospital l’evolució en el temps d’aquesta Institució, els projectes que s’hi desenvolupen, la situació econòmica actual i, sobretot, la manca de professionals que viu actualment la sanitat catalana i com afecta, en particular, a l’Hospital.