Cicle de conferències sobre salut a Queralbs i Pardines per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes

Amb aquestes xerrades a càrrec de professionals, es vol donar eines i coneixements dels pilars bàsics per viure amb salut com ara l’alimentació, l’exercici físic o els medicaments

15/05/2023.- L’Àrea Bàsica Ribes-Campdevànol ha organitzat un cicle de conferències a municipis petits com Queralbs i Pardines, en el marc de les activitats de salut comunitària. L’objectiu és millorar el benestar emocional de les persones que hi viuen, sovint amb una població envellida, així com prevenir la fragilitat o davallada funcional de les persones, perquè puguin continuar vivint en el seu domicili habitual el màxim de temps possible. Amb aquestes xerrades a càrrec de professionals es vol donar eines i coneixements dels pilars bàsics per viure amb salut com ara l’alimentació, l’exercici físic o els medicaments.

El cicle de conferències va començar la setmana passada a Queralbs i aquesta ho farà a Pardines. En els municipis grans com Ribes i Campdevànol s’hi està fent la grupal AMICOPE i altres tallers de memòria o eines digital, que s’han pogut tirar endavant perquè hi ha més població. En els consultoris locals, malauradament la població és molt més petita i, per tant, és molt més complicat poder agrupar persones. Les xerrades que es faran tindran temàtiques com alimentació, voluntats anticipades i eutanàsia, coneixement de medicaments, tensió arterial i insuficiència cardíaca o aprendre a gestionar l’aplicació de la Meva Salut, entre altres.

D'entrada és una activitat conjunta amb l'ajuntament del municipi, i preferiblement està dirigida als residents, malgrat está oberta a tothom.