El centre cívic de Campdevànol s'omple per escoltar les conferències entorn el càncer

Es tracta de la 3a Jornada Dia Mundial Contra el Càncer, organitzada per l'Àrea d'Infermeria

04/03/2020.- El centre cívic La Confiança de Campdevànol va acollir dimarts al matí la tercera Jornada Dia Mundial Contra el Càncer, organitzada per l’Àrea d’Infermeria de l’Hospital de Campdevànol. Al llarg del matí es van fer conferències sobre diferents aspectes de la malaltia. La benvinguda va anar a càrrec de la presidenta del Patronat, Dolors Costa, i el gerent de l’Hospital, Joan Grané.

La primera conferència va ser “Triunfo ante la adversidad”, a càrrec de Marion Jaimes, creadora de la fundació que porta el seu nom i que té com a objectiu ajudar als pacients de càncer. Jaimes va explicar en detall la seva experiència després d’haver passat un càncer d’ovari amb només 21 anys, un relat que va emocionar als assistents i que va aixecar aplaudiments. La temàtica de la següent conferència va girar entorn un dels serveis que ofereix l’Hospital de Campdevànol: “Estètica oncològica i suport al pacient oncològic”, a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica aplicada a la salut del pacient de càncer. Izquierdo va explicar com fer front a les conseqüències estètiques de patir una malaltia com el càncer, donant eines i consells.

En el mateix sentit, “Micropigmentació mamària”, amb Maria Dolores Pérez, presidenta d’AMEPO i creadora de la campanya Arèola Solidària, va servir per explicar aquesta iniciativa que ha ajudat moltes dones que han patit un càncer de mama, i finalment, Jordi Viñas, llicenciat en INEF i Fisioterapeuta del Centre Kineclinic de Ripoll, va parlar de la “Teràpia aquàtica” i com pot ajudar als pacients aquesta pràctica.

 

 

 

Galeria: