La campanya de vacunació de la grip s'avança i començarà el 15 d'octubre

Aquest any, a causa de la Covid-19, les vacunacions es faran a fora dels centres d'atenció primària

La campanya de vacunació contra la Grip A i B començarà el pròxim 15 d’octubre, dues setmanes abans que el 2019 a causa dels efectes que pot tenir la crisi de la Covid-19 sobre el sistema català de salut.

Una altra de les novetats de la campanya d’aquest any és que les vacunacions es faran a fora dels centres d’atenció primària. En el cas de Campdevànol es farà a la planta baixa del centre cívic La Confiança i en el de Ribes de Freser al Casal de Cultura. El motiu és evitar aglomeracions en espais reduïts com poden ser els CAP i assegurar així que es compleixen les mesures de seguretat davant la Covid-19.

Durant aquests dies previ a l’inici de la campanya, els usuaris majors de 60 anys de l’ABS Ribes-Campdevànol que tenim registrats a han rebut o rebran un SMS informatiu recordant-los que s’han de vacunar i que se’ls hi donarà dia i lloc per fer-ho. Les persones que tinguin problemes de mobilitat tindran l’opció de que els vacunin a domicili. Abans de començar amb la vacunació comunitària, primer es vacunaran els professionals sanitaris, els treballadors sociosanitaris i usuaris de residencies, i després es continuarà amb la vacunació dels ciutadans de més de 60 anys. Recordem que vacunar-se de la grip és una recomanació, sobretot per persones majors de 60 anys o col·lectius de risc. La vacuna evita que aquesta malaltia es pugui complicar.

L’índex de vacunació de la grip a l’ABS Ribes-Campdevànol sempre ha estat força alt. L’any 2019 el Departament de Salut va demanar que un 55% de la població major de 65 anys estigués vacunat de la grip, i es va arribar al 72,11%.

 

Galeria: