La 54a jornada de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia d’hospitals comarcals reuneix 130 professionals de tot Catalunya

La sessió està organitzada pel Servei Únic de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia dels hospitals de Campdevànol i Olot
13 d'abril de 2018.- Més de 130 professionals de tot Catalunya participen avui, 13 d’abril, a la 54a Jornada de Serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT), organitzada pel Servei Únic de COT de l’Hospital de Campdevànol, comarcal del Ripollès, i l’Hospital d’Olot, comarcal de la Garrotxa. La sessió, que té lloc a Camprodon compta amb una gran representació de centres catalans i d’Andorra, tant pel que fa als ponents de l’acte com al públic assistent. 
 
La jornada es divideix en dues sessions clíniques, en les quals es donen a conèixer un total de 21 comunicacions de casos clínics, centrades en aspectes com fractures periprotèsiques o de ròtula, luxació de l’espatlla, complicacions en casos de galindons o infecció postquirúrgica, entre moltes altres. A la primera part, hi intervenen especialistes de l’Hospital de Figueres, l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, de Girona, el Consorci Hospitalari de Vic, l’Hospital de Granollers, l’Hospital Municipal de Badalona, l’Hospital de Sant Boi, l’Hospital General de Catalunya, l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, l’Hospital de Sant Celoni i l’Hospital Sant Joan de Déu-Fundació Althaia, de Manresa.
 
A la segona sessió, les presentacions dels casos corren a càrrec de doctors de l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, la Fundació Hospital l'Esperit Sant, de Santa Coloma de Gramenet, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, l’Hospital de la Cerdanya, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l’Hospital d’Igualada, l’Hospital de Terrassa, l’Hospital Arnau de Vilanova, de Lleida, i l’Hospital Meritxell, d’Andorra.
 
Segons explica el doctor Manel Vancells, cap del Servei Únic de COT de Campdevànol i Olot, “la sessió permet posar en valor la tasca que es fa en cirurgia ortopèdica i traumatologia als hospitals comarcals de Catalunya”. A més, afegeix: “és un privilegi poder reunir professionals de tot el territori per posar-se al dia i compartir les inquietuds del sector”. En el marc de la jornada, es farà un dinar de treball i una reunió dels caps de servei.